Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας

Εκδηλώσεις Καλοκαιριού 2010

Κατ’  αρχήν η ΙΛΕΚ εύχεται σε όλους τους συγχωριανούς και φίλους καλό φθινόπωρο και καλή δουλειά. Για λίγο καιρό δεν μπορούσαμε να σας τροφοδοτήσουμε με ειδήσεις γιατί… τις δημιουργούσαμε!. Ο Αύγουστος ήταν γεμάτος από γεγονότα όπως το χωριό μας ήταν γεμάτο από επισκέπτες.

Στις 7 Αυγούστου ο Δήμος Θέρμου διοργάνωσε με έξοδά του μουσική βραδυά. Η ζωντανή μουσική πλημύρισε την πλατεία και το κέφι περίσσεψε. Λίγοι ήταν αυτοί που δεν σηκώθηκαν να φέρουν μιά γυροβολιά. Μικροί μεγάλοι το διασκέδασαν με την καρδιά τους. (Φωτογραφίες ΕΔΩ)

Στις 13 Αυγούστου, το βράδυ, ο συμπατριώτης μας Σταύρος Ντάφλος έδωσε παράσταση για τα παιδιά (αλλά και τους μεγάλους) στην πλατεία. Μουσική, τραγούδι, χορός, παιχνίδια ξετρέλλαναν του μικρούς φίλους μας.(Φωτογραφίες  ΕΔΩ)  Η παράσταση οργανώθηκε από την ΙΛΕΚ.

Με κατάνυξη παρακολούθησε τη Θεία Λειτουργία για την Κοίμηση της Θεοτόκου που τελέστηκε στο εκκλησάκι της Παναγίας πλήθος κόσμου από την Κόνισκα και τα γύρω χωριά (Φωτογραφίες ΕΔΩ)

Στις 16 Αυγούστου το πρωί, η ΙΛΕΚ, οργάνωσε εκδήλωση τοξοβολίας. Υπό την επίβλεψη πεπειραμένου τοξοβόλου οι συγωριανοί μας, μικροί – μεγάλοι, ήρθαν σε επαφή με το άθλημα και έμαθαν τις βασικές αρχές. Ακολούθησε πραγματικός αγώνας τοξοβολίες σε πραγματικό στόχο. Παρόλο που ήταν η πρώτη τους επαφή με την δραστηριότητα αυτή, πολλοί επέδειξαν άψογο στυλ και πολλές ικανότητες.  (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ). Νικητής αναδείχτηκε ο Δημήτρης Τζουανόπουλος στον οποίο ο πρόεδρος της ΙΛΕΚ απένειμε το έπαθλο, που δεν ήταν κότινος ελαίας, αλλά το πιό χρηστικό δύο κιλά ψητό, προσφορά του Γιώργου Παπασημάκη.

Αργότερα την ίδια μέρα, με μεγάλη συμμετοχή μελών της πραγματοποιήθηκαν  οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέου ΔΣ της ΙΛΕΚ. Πριν από αυτό, έγινε απολογισμός της προηγούμενης διετίας από το απερχόμενο ΔΣ και εγκρίθηκαν τα οικονομικά πεπραγμένα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους  ο δήμαρχος Θέρμου κ. Πορφύρης., ο κ. Κωνσταντάρας Σπύρος και ο κ. Πριόνας Αντώνης. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας έχουν ώς εξής: Ψήφισαν 66, έγκυρα 65, άκυρο 1. Έλαβαν: Μπακής Δημήτρης 54, Παπανικολάου Περικλής 42, Ζαγορίτη Μαρία 40,  Βαΐτσα – Λαμπροπούλου Βασιλική 38, Κασσαβέτη Κωνσταντία 31, Βασιλογιάννης Κωννος 18, Καρβούνη Άννα 15,  Καρβούνης Κων/νος 13.  Για την Ελεγκτική Επιτροπή έλαβαν: Αλεξόπουλος Νικόλαος 43, Παπασημάκης Παύλος 42,  Καρβούνης Γεώργιος 26. (Φωτογραφίες από τη συνέλευση ΕΔΩ)

Δύο μέρες μετά, στις 18 του μήνα, νέοι του χωριού, οπλισμένοι με αλυσοπρίονα και άλλα πιό παραδοσιακά εργαλεία αποξύλωσης, καθάρισαν το παλιό μονοπάτι που οδηγεί από το Παλιοχώρι στην κρύα Βρύση. Ήταν μια τιτάνια προσπάθεια και η ΙΛΕΚ είναι περήφανη που μπόρεσε να συμμετάσχει.Το μονοπάτι είναι τώρα ελεύθερο για όποιον επιθυμεί να το χρησιμοποιήσει. Μια ακόμη αποστολή που  έγινε στις αρχές Σεπτέμβρη, έφερε στο φως έναν ξύλινο κάλανο που ήταν θαμμένος για 40-50 χρόνια. Ο κάλανος ήταν σε άριστη κατάσταση και τέθηκε ξανά σε λειτουργία. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ).

Στις 19 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε εκδρομή στο φαράγγι Πάντα-Βρέχει. Φωτογραφίες από την όμορφη αυτή γωνία του τόπου μας θα βρείτε ΕΔΩ

Από τα άλλα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο χωριό μας, αξίζει κανείς να αναφέρει την 15αυγουστιάτικη εξόρμηση για την κατάκτηση της κορυφής του Άννινου και  μια εκδρομή για μπάνιο στα κατακάθαρα νερά του Φίδαρη.(ΦΩΤΟ) Μιά  φωτογραφία από αυτές προσθέτει  μιά νότα δροσιάς και ανεμελιάς, αφού δείxνει παιδιά να μπουγελώνονται στις Λούτσες.

Και μια ανακοίνωση: Η γορτή του τσίπουρου θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 30 Οκτωβρίου το απόγευμα αντί στις 6 Νοεμβρίου που είχε προγραμματιστεί αρχικά λόγω των εκλογών.

Σχετικές Εικόνες:

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Scroll to Top