Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας

Πάσχα 2011

Με κατάνυξη πaρακολούθησαν τις ακολουθίες της Μεγάλης Εβδομάδας και της Ανάστασης οι επισκέπτες και οι κάτοικοι του χωριού μας. Μεγάλη και εγκάρδια ήταν η συμμετοχή των νέων κοριτσιών στον στολισμό του επιταφίου, αλλά και των αγοριών στην περιφορά. Η ανάσταση τελέστηκε όπως πάντα στην πλατεία και το άγιο φώς μεταφέρθηκε στα πέρατα του χωριού. (Φωτογραφίες).

Με σύμμαχο τον υπέροχο καιρό και με ικανοποιητική συμμετοχή κόσμου έγινε το ψήσιμο του οβελία που οργάνωσε, όπως καθε χρόνο, η ΙΛΕΚ στην πλατεία τοης Κόνισκας.  Όλοι συμμετείχαν με κέφι και προθυμία στο γύρισμα της σούβλας, αλλά και με μεγαλύτερη προθυμία στην κατανάλωση των κοκορετσιών, των ψητών και των άλλων μεζεδακίων που ήταν από νωρίς απλωμένα στα τραπέζια. Βοηθούντος του γλυκόπιοτου οίνου, η νεολαία, αλλά και η “γερουσία” όπως θα δείτε στις φωτογραφίες εδώ, έφεραν μερικές “γυροβολιές” στον ήχο της παραδοσιακής μουσικής. Ένα σύντομο βίντεο από τη γιορτή αναρτήθηκε στο youtube.

Την επόμενη μέρα του Αγίου Γεωργίου, πολύς ήταν ο κόσμος που παρακολούθησε τη λειτουργία στο μικρό εκκλησάκι. Μετά τον εκκλησιασμό ακολούθησε συγκέντρωση στην αυλή του Βασιλοχρήστου, που θύμιζε παλιότερες εποχές (Φωτογραφίες).

Την ίδια μέρα επίσης, οργανώθηκε ανεπίσημος περίπατος στην Κρύα Βρύση, με μεγάλη συμμετοχή κόσμου. Φωτογραφίες έχει αναρτήσει ο Κώστας Βασιλογιάννης στη σελίδα του στο facebook.

Ευχόμαστε σε όλους “Χρόνια Πολλά και “Χριστός Ανέστη”.

Σχετικές Εικόνες:

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Scroll to Top