Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας

Καλοκαίρι 2011

Λιγότερες ήταν φέτος οι εκδηλώσεις του καλοκαιριού στό χωριό μας, αλλά οι πολυπληθείς επισκέπτες είχαν ομολογουμένως εξαιρετική διαμονή.

Στις 11 Αυγούστου διοργανώθηκε μουσική βραδιά στον Άγιο Ιωάννη με ζωντανή μουσική. Όλοι οι επισκέπτες χάρηκαν τη μουσική και απήλαυσαν το ψητό και τα εξαιρετικά φαγητά. Το γεγονός αποτέλεσε αντιστάθμισμα για την μη-διοργάνωση πανηγυριού στην Κόνισκα το Δεκαπενταύγουστο, μία από τις ελάχιστες φορές που συνέβη αυτό.

Πανηγύρι μπορεί να μην έγινε, αλλά η προσέλευση στην λειτουργία της Παναγίας είχε πολύ κόσμο. Μπορούμε να πούμε ότι ήταν το πολυπληθέστερο εκκλησίασμα εδώ και πολλά χρόνια, αποτέλεσμα της οικονομικής κρίσης.

Στις 16 Αυγούστου, η ΙΛΕΚ διοργάνωσε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά επίδειξη και διαγωνισμό τοξοβολίας στην πλατεία για να γνωρίσει ο κόσμος το υπέροχο αυτό άθλημα. Μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν με ενθουσιασμό. Αργότερα έγινε η ετήσια συνέλευση και απόλογισμός της ΙΛΕΚ στον ξενώνα, όπου παρέστη και ο Δήμαρχος κ. Θ. Πορφύρης. Ο Πρόεδρος της ΙΛΕΚ κ. Δημ. Μπακής παρουσίασε το έργο της ΙΛΕΚ για την περασμένη χρονιά, ευχαρίστησε όσυς βοήθησαν την ΙΛΕΚ στο έργο της (και ήταν πολλοί) και υποσχέθηκε να συνεχίσει το έργο για την βελτίωση και ανάδειξη του χωριού μας.

Φωτογραφίες από τις εκδηλώσεις του καλοκαιριού θα βρείτε εδώ.

Ανακοίνωση: Η ΙΛΕΚ ανακοινώνει ότι η καθιερωμένη πλέον γιορτή Τσίπουρου θα γίνει φέτος στις 29 Οκτωβρίου το απόγευμα. Σε συνδυασμό με την αργία της Παρασκευής, 28 Οκτωβρίου, είναι μια καλή ευκαιρία για όλο τον κόσμο να περάσει ένα εξαιρετικό τριήμερο στο χωριό.

Σχετικές Εικόνες:

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Scroll to Top