Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας

Αύγουστος 2014

Κατ’ αρχάς σας ευχόμαστε Καλό Φθινόπωρο αφού έχει κιόλας έχει αρχίσει αστρονομικά από τις 22 Σεπεμβρη. Ζητούμε συγγνώμη για την καθυστέρηση στην δημοσίευση νέων από το χωριό μας, αλλά σιγα σιγά θα τα αναρτήσουμε όλα.

Εδώ έχουμε ανεβάσει μερικές φωτογραφίες από την λειτουργία στην Αγία Παρασκευή.

Στις 15 Αυγύστου γιορτάστηκε με κάθε μεγαλοπρέπεια η ημέρα της Παναγίας. Κάποιες φωτογραφίες από την παραμονή θα βρείτε εδώ, οι υπόλοιπες σε λίγο καιρό.

Όχι πολλά χρόνια πίσω, η μέρα αυτή σηματοδοτούσε τριήμερο πανηγύρι στο χωριό, κάποιες φορές μάλιστα με δύο ζωντανές ορχήστρες και γλέντι ασταμάτητο ως το πρωί. Τα καρπούζια και οι μπύρες έμπαιναν στο πηγάδι για αν είναι κρύα. Τα έξη καφε-ζυθο-παντωπωλεία (Α. Παπασημάκης, Κ. Βασιλοχρήστος, Δ. Παπασημάκης, Φ. Σακαρέλλος, Γ. Παπασημάκης, Κ Βασιλοκώστας) στο φόρτε τους, δεν προλαβαίναν να ανοίγουνε μπύρες. Τα 2 κρεοπωλείοα (Γ. Παπσημάκης, Δ. Μπακής) δεν προλαβαίναν να ψήνουν αρνιά. Οι αγωγιάτες Κ. Τσούτσικος, Γ. Λασπιάς κάνανε διπλά δρομολόγια στο Θέρμο να φέρουν προμήθειες. (Ελπίζουμε να μην ξεχάσαμε ή παραποιήσαμε κανέναν). Τα φωτιστικά αποτελούνταν από λάμπες λούξ, αυτές με τον αμίαντο, κρεμασμένες στον πλάτανο ή σε άλλα επίκαιρα σημεία. Ο κόσμος πολύς, καρφίτσα δεν έπεφτε στην πλατεία, οι παρέες περιμέναν στην ουρά να χορέψουν. Απειρα τα πενηντάρικα ή τα μονοδόλαρα που τα κόλλαγαν με σάλιο στα μέτωπα των “κλαριτζήδων’. Αυτά απ’ τα παλιά.

Στις 18 Αυγούστου έλαβε χώρα η ετήσια συνέλευση της ΙΛΕΚ στο Νικολοπούλειο. Πρόεδρος της συνέλευσης ορίστηκε ο Ευθύμιος Σακαρέλλος και γραμματέας για τα πρακτικά η Ειρήνη Παπαχρήστου. Έγινε ετήσιος απολογισμός εσόδων – εξόδων για το οικονομικό έτος 2013. Μας τίμησε με την παρουσία του ο καινούργιος δήμαρχος Θέρμου, κ. Σπύρος Κωνσταντάρας. Το διοικητικό συμβούλιο του χάρισε ένα μπλουζάκι KONISKIOTISTAS και του ευχήθηκε καλή επιτυχία στο έργο που ανέλαβε.

Φωτογραφίες εδώ.

Από τις υπόλοιπες δραστηριότητες μας, τον Αύγουστο φυτεύτηκαν 50 πεύκα στον περιφερειακό δρόμο του χωριού.

Επίσης, η ΙΛΕΚ κατασκεύασε μια καινούργια βρύση, την “Ζαρκαδόβρυση”, στη θέση στου ΠΑΠΑ ΤΟ ΜΥΛΟ. Κτίστες / καλλιτέχνες / αρχιτέκτονες ήταν ο Τάσος Ξυνάριος και ο Τζιοβάνι με τον Αρντι και τον Τάισον. Κάποιες φωτογραφίες εδώ.

Σχετικές Εικόνες:

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Scroll to Top