Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας

Αλώνισμα 2016

Την Κυριακή 7 Αυγούστου 2016 πραγματοποιήθηκε επίδειξη αλωνίμσατος στο πέτριnο αλώνι στην είσοδο του χωριού μας. Έγινε θερισμός, αλώνισμα και λίχνισμα του σιταριού. Ακολούθησε επίδειξη παραδοσιακών πιτών στην πλατεία του χωριού από συγχωριανές μας.

Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Δημητρακάκη που έφερε τα δύο πανέμορφα άλογα του και τον κ. Πετρόπουλο που τα μετέφερε στην Κόνισκα. Είχαμε την τιμή να έχουμε κοντά μας τον δήμαρχο Σπύρο Κωνσταντάρα και τη σύζυγό του και τον αντιδήμαρχο κύριο Γλαβά. Παρέστησαν επίσης: Ο σύμβουλος κ. Πριόνας, ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Θέρμου κ. Παπαθανασόπουλος, ο περιφερειακός σύμβουλος κ. Σάββας Αυγέρης, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κ. Θεόδωρος Κασόλας, ο σύμβουλος κ. Κατσαρός, ο πρόεδρος του χωριού κ. Δημήτριος Παπασημάκης και η πρόεδρος της Αδελφότητας κα. Καλλιρρόη Παπασημάκη.

Επίσης ευχαριστούμε τον αλωνιστή κ. Γεώργιο Ζαγορίτη, τις κυρίες που θέρισαν Ευαγγελία Καλαντζή, Γεωργία Κατσαρέλη, Δροσούλα Παπασημάκη και Μαρία Βασιλογιάννη καθώς και τις κυρίες που έφτιαξαν τις πίτες: Γεωργία Παπασημάκη, Χριστίνα Βασιλοχρήστου, Αλεξάνδρα Μπακή και Μαρία Καράτσαλου. Επίσης, τους φίλους τις ΙΛΕΚ Λεονάρντο, Τζιοβάνι και Βίκτωρα που έσπειραν το σιτάρι το φθινόπωρο, τους χορηγούς μας Μαραγιάννη Απόστολο “ΤΟ ΑΛΩΝΙ”, το Κέντρο Πολιτισμού & Αθλητισμού του Δήμου Θέρμου και τον Νίκο Παπασημάκη “Εμπορία & Επεξεργασία κρέατος”.

Πραγματοποιήθηκε λαχειοφόρος κλήρωση με πλούσια δώρα και ακολούθησε γλέντι στην πλατεία του χωριού.

Φωτογραφίες εδώ

Σχετικές Εικόνες:

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Scroll to Top