Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας

Γιορτή τσίπουρου και κάστανου 2018

Το Σάββατο 20 Οκτωβρίου2018 έγινε η γιορτή τσίπουρου και κάστανου. Μια γιορτή που πλέον έχει γίνει θεσμός γιατί όλοι μικροί και μεγάλοι την περιμένουν για να έρθουν στο αγαπημένο τους χωριό, την Κόνισκα. Με σύμμαχο τον καιρό, η ΙΛΕΚ καλωσόρισε τον κόσμο στην πλατεία του χωριού κερνώντας τους τσίπουρο και κάστανα. Ο πρόεδρος της ΙΛΕΚ Δημήτριος Μπακής, αφού καλωσόρισε τους συγχωριανούς και φίλους τους χωριού ξεκίνησε να παρουσιάζει την διαδικασία απόσταξης του τσίπουρου.

Την εκδήλωση πλαισίωσε με μεγάλη επιτυχία το χορευτικό του Συλλόγου Αγραφιωτών Σαρακατσαναίων του Νομού Αιτωλοακαρνανίας με τον πρόεδρό τους Χρήστο Αυδή και τη δασκάλα τους Αργυρώ Νικολοπούλου. Ακολούθησε τραπέζι στο Νικολακοπούλειο με φασολάδα, λουκάνικα και παραδοσιακές πίτες για όλους τους παρευρισκόμενους. Το κέφι πολύ και δεν άργησε να στηθεί ένα ωραίο γλέντι στην πλατεία. Ο κόσμος και το χορευτικό μπλέχτηκαν όλοι μαζί και χόρεψαν μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους:

  • ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας, η αντιδήμαρχος Γιάννα Καλημέρη, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θεόδωρος Κασόλας, οι δημοτικοί σύμβουλοι Κωνσταντίνος Κότσαλος, Ιωάννης Παπαθανασόπουλους, Δημήτριος Δάλας, Δημήτριος Κόκοτος, Αριστείδης Κατσαρός, και Αντώνης Πριόνας.
  • Ο πρώην Δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης.
  • Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτρης Παπασημάκης και οι τοπικοί σύμβουλοι Χρήστος Καρβούνης και Βασίλειος Μεσημέρης.
  • Ο επίτιμος πρόεδρος και ιδρυτής της ΙΛΕΚ Αρκαδόπουλος Παναγιώτης
  • ο αντιπρόεδρος της αδελφότητας Νικόλαος Ντίνος
  • ο εκπρόσωπος της ΟΣΥΤ Αθανάσιος Σακαρέλλος
  • ο Γεώργιος Σιαγώνας, πρόεδρος του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Θέρμου και ο κύριος Γεώργιος Σαψάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Κρητικών Αιτωλοακαρνανίας.

Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Βασιλοκώστα για την παραχώρηση του χώρου που βρίσκεται το σπιτάκι που γίνεται η απόσταξη.

Ευχαριστούμε τους μάγειρες Μπακή Ελένη και Βασιλογιάννη Δημήτριο. Τον Χρήστο Βαγενά που έψησε τα κάστανα. Την Νεκταρία Βασιλογιάννη και την Αλεξάνδρα Παπασημάκη που είχαν την επιμέλεια της κουζίνας. Τους σερβιτόρους Στράτο Γεωργίου, Στράτο Στρατάκη, Ηλία Σκουλαρίκη και Κώστα Βασιλοκώστα.

Ευχαριστούμε όλα τα μαγαζιά της πλατείας που παραχώρησαν τις καρέκλες τους. Τον Παπασημάκη Νικόλαο για τα λουκάνικα. Τους Αφούς Βάτσιου και τον Γεώργιο Παπαγεωργίου από τον Πέρκο για τα αρνιά. Τον Γεώργιο Μελίγκοβα και Παναγιώτη Μπορονικόλα για τα τσάμπουρα. Τον Κωνσταντίνο Μπορονικόλα για τα εμφιαλωμένα νερά. Τις πίτες πρόσεφεραν η Χριστίνα Βασιλοχρήστου, Μαρία Βασιλογιάννη, Βενετία Παπασημάκη, Ελένη Κατσαρέλη, Ζωή Ενρίκογλου, Ζωή Αρκαδοπούλου, Ελένη Γούδα, Γιαννούλα Κατσερέλη, Αλεξάνδρα Μπακή, Ελένη Χριστογιάννη και Ευαγγελία Βασιλοκώστα.

Φωτογραφίες εδώ

Μάιος 2023
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031  
Scroll to Top