Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας

Γιορτή Τσίπουρου και Κάστανου 2019

Το αδιαχώρητο έγινε στην ετήσια γιορτή τσίπουρου και κάστανου που οργανώθηκε την Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019. Μια γιορτή που πλέον έχει γίνει θεσμός γιατί όλοι μικροί και μεγάλοι την περιμένουνε ώστε να έρθουνε στο αγαπημένο τους χωριό, την Κόνισκα. Με σύμμαχο τον καιρό, η ΙΛΕΚ καλωσόρισε τον κόσμο στην πλατεία του χωριού κερνώντας τους τσίπουρο, κάστανα και παραδοσιακούς μεζέδες που παρασκευάζονταν εκείνη την ώρα από τη σεφ Ελένη Μπακή.

Ο πρόεδρος της ΙΛΕΚ Δημήτριος Μπακής, αφού καλωσόρισε τους συγχωριανούς και φίλους τους χωριού ξεκίνησε με την αναβίωση πατήματος σταφυλιών με τον παραδοσιακό τρόπο και στη συνέχεια με τη διαδικασία απόσταξης του τσίπουρου.

Φιλοξενούμενος της εκδήλωσης ήταν ο ΕΟΣ Αγρινίου που κατέφθασε στο χωριό μας την Κυριακή το πρωί με 108 μέλη και στη συνέχεια περιηγήθηκε στο χωριό μας σε διαδρομή ήπιας δυσκολίας διάρκειας 2 ωρών. Σε όλους τους παρευρισκόμενους προσφέρθηκε δωρεάν προβατίνα γιούλμπασι, σαλάτες και παραδοσιακές πίτες. Το κέφι πολύ και δεν άργησε να στηθεί ένα ωραίο γλέντι στην πλατεία.

Μας τίμησαν με την παρουσία τους

  • Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Μάριος Σιαλμάς, η πολιτευτής της ΝΔ κυρία Μπόκα, ο δήμαρχος Σπύρος Κωνσταντάρας, οι αντιδήμαρχοι Κωνσταντίνος Κότσαλος, Κωνσταντίνος Παπαθανασόπουλος και κ. Μυζήθρας.
  • Οι δημοτικοί σύμβουλοι Παπασημάκης Παναγιώτης και Παπαπάνος Γεώργιος και Πριόνας Αντώνιος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
  • Ο διοικητής της Πυροσβεστικής Θέρμου Αλέξανδρος Θεοδωρόπουλος
  • Ο ιερέας του χωριού μας Δημήτριος Βάτσιος, ο ιερέας Δημήτριος Χαμαλέτσος
  • Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Τριχωνίδος Δημήτριος Χριστόπουλος
  • Ο πρώην Δήμαρχος Θέρμου Θεόδωρος Πορφύρης.
  • Ο πρόεδρος της κοινότητας Δημήτριος Παπασημάκης και οι τοπικοί σύμβουλοι Βασίλειος Μεσημέρης, Βασίλειος Ντίνος και Μαρία Ζαγορίτη
  • Η πρόεδρος της αδελφότητας Καλλιρόη Παπασημάκη, ο αντιπρόεδρος της αδελφότητας Νικόλαος Ντίνος και η υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων Γεωργία Μπορονικόλα.
  • Από τον Πολιτιστικού Σύλλογο Αγίου Ιωάννη η αντιπρόεδρος Σαράμπαλη Μπέση και ο ταμίας Κούτσικος Ιωάννης.
  • Ο πρόεδρος του Ορειβατικού Συλλόγου Αγρινίου κ. Νταούλης Βασίλειος

Ο Ιδρυτής και επίτιμος πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Κ. κ. Παναγιώτης Αρκαδόπουλος για λόγους πέρα από τη θέλησή του δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και έστειλε μήνυμα στο Δ.Σ. της ΙΛΕΚ χαιρετίζοντας την εκδήλωση, ευχήθηκε καλή διασκέδαση σε όλους και στην Ι.Λ.Ε.Κ. να γιορτάσει και τα εκατόχρονά της στην πλατεία.

Ευχαριστούμε τον Δημήτριο Βασιλοκώστα για την παραχώρηση του χώρου που βρίσκεται το σπιτάκι που γίνεται η απόσταξη.

Ευχαριστούμε τη σεφ Μπακή Ελένη. Τον Χρήστο Βαγενά που έψησε τα κάστανα. Την Νεκταρία Βασιλογιάννη, τη Βάσω Βαΐτσα και την Αλεξάνδρα Παπασημάκη που είχαν την επιμέλεια της κουζίνας. Τους σερβιτόρους Γιώργος Παπασημάκη, Νίκο Αλεξόπουλο, Γιώργο Παπαθανασίου, Άρη Κατσαρέλη, Νίκο Σκουλαρίκη, Περικλή Παπανικολάου και Κωνσταντίνα Κασαβέτη.

Ευχαριστούμε όλα τα μαγαζιά της πλατείας που παραχώρησαν τις καρέκλες τους και τα τραπέζια τους. Την Εμπορία Κρεάτων Παπασημάκης Νικόλαος για τη γουρουνοπούλα. Την Μπακή Αλεξάνδρα για τα λουκάνικα. Τα Ζαχαροπλαστεία και Αρτοποιεία Παπακανέλλος στην Πάτρα για την αφθονία γλυκών που μας προσέφεραν. Τον Γεώργιο Μελίγκοβα για τα τσάμπουρα. Τις πίτες πρόσεφεραν η Χριστίνα Βασιλοχρήστου, Μαρία Βασιλογιάννη, Βενετία Παπασημάκη, Μαρία Χριστογιάννη, Ελένη Χριστογιάννη, Ειρήνη Ντίνου και Ευαγγελία Βασιλοκώστα.

Η επίδειξη του πατήματος των σταφυλιών έγινε από τον Γεώργιο Βασιλογιάννη. Και τέλος πάλι ένα μεγάλο ευχαριστώ στους εθελοντές μας γιατί μια τέτοια εκδήλωση που παρευρέθηκαν 600 περίπου άτομα δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί χωρίς την πολύτιμη βοήθειά τους!

Φωτογραφίες εδώ.

Σχετικές Εικόνες:

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Scroll to Top