Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας

Γιορτή τσίπουρου 2009

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η γιορτή Τσίπουρου στην Κόνισκα του Δήμου Θέρμου.

Ούτε ο βροχερός καιρός εμπόδισε την πραγματοποίηση της φετινής γιορτής Τσίπουρου στην Κόνισκα που έγινε πλέον θεσμός και όπως αποδεικνύεται κάθε φορά όλο και περισσότεροι την τιμούν με την παρουσία τους.

Παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και άλλα εμπόδια, όπως κατολισθήσεις στο δρόμο, η εκδήλωση όπως είχε προγραμματιστεί πραγματοποιήθηκε από την Ι.Λ.Ε.Κ. το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στην πλατεία του χωριού, στη Νικολακοπούλειο αίθουσα. Η άφιξη των χωριανών και φίλων της Κόνισκας από όλα τα μέρη της Ελλάδος άρχισε από τις προηγούμενες ημέρες και κορυφώθηκε το απόγευμα του Σαββάτου λίγο πριν από την έναρξη της γιορτής.

 

Το Δ.Σ. της Ι.Λ.Ε.Κ. πολλές ημέρες πριν είχε αρχίσει την προετοιμασία της γιορτής για το στήσιμο του ρακοκάζανου και των παραδοσιακών μεζέδων. Μεγάλη ήταν επίσης η προσφορά εδεσμάτων από τις γυναίκες του χωριού. Μετά την επίδειξη απόσταξης, ο πρόεδρος της Ι.Λ.Ε.Κ. κ. Δημήτρης Μπακής καλωσόρισε τους παρευρισκομένους και τους ευχήθηκε να περάσουν μια όμορφη βραδιά με το κλαρίνο και την ορχήστρα του συγχωριανού μας κ. Φάνη Τσιτζέλη. Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν ο Δήμαρχος Θέρμου κ. Θεόδωρος Πορφύρης, ο αρχηγός της αντιπολίτευσης κ. Σπύρος Κωσταντάρας και ο Πρόεδρος της Κοινότητας κ.Δημήτρης Παπασημάκης, οι οποίοι αναφέρθηκαν στο τεράστιο πολιτιστικό έργο της Ι.Λ.Ε.Κ. που εδρεύει και δραστηριοποιείται στο χωριό, σε συνεργασία πάντα με το Δήμο και τους άλλους τοπικούς φορείς. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην εκδήλωση βίωσαν μοναδικές στιγμές γεμάτες νοσταλγικές θύμησες από τα περασμένα και που για τους νέους θα είναι ο συνδετικός κρίκοςπου θα τους δένει με τον τόπο τους.

Πλην του Δημάρχου Θέρμου, του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και του προέδρου της Κοινότητας, την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, η Αντιδήμαρχος κα.Κουκούτση Αντριάνα, ο Αντιδήμαρχος κ. Παπαϊωάννου Γιώργος, ο Αντιδήμαρχος κ. Πριόνας Αντώνιος, ο Πρόεδρος Δ.Σ. κ. Μπαλαμάτσης Λάμπρος, οι Δημοτικοί Σύμβουλοι κκ. Αναγνωστακης Κων/νος και Παπαδημητρίου Νίκος, ο Νομαρχιακός Σύμβουλος κ. Σάββας Αυγέρης, ο Αντιδήμαρχος Αγρινίου Στάθης Τσούκαλος και ο Πρόδρος της Αδελφότητας κ Σακαρέλος Ευθύμιος.

Τιμούν την εκδήλωση ο Ταξίαρχος κ. Σπυρόπουλος Αθανάσιος, Δ/ντής Ακαρνανίας και ο Αστυνομικός Υποδιευθυντής κ. Καλλιμάνης Κων/νος, ο αστυνόμος Βόνιτσας κ. Παναγιώτης Αθανασόπουλος, ο διοικητής του Α.Τ. Θέρμου αστυνόμος κ. Ντζιακώστας Μιχάλης και ο συγχωριανός μας αστυνόμος Βασίλης Νικολόπουλος.

Σχετικές Εικόνες:

Ιούνιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Scroll to Top