Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας

“Εφυγε” ο Φώτης Αρκαδόπουλος

Έφυγε για την γειτονιά των αγγέλων σε ηλικία 79 ετών ο συγχωριανός μας Φώτης Ν. Αρκαδόπουλος, συγγραφέας του βιβλίου “Η Κόνισκα στον χώρο και στον Χρόνο” και άλλων πολλών βιβλίων και άρθρων πυ δημοσιεύτηκαν σε εφημερίδες και περιοδικά. Γεννήθηκε στην Κόνισκα, τελείωσε το Γυμνάσιο Θέρμου και κατατάχτηκε στην χωροφυλακή, υπηρετώντας στις πλέον νευραλγικές υπηρεσίες όλων των ειδικοτήτων, στη σχολή Αξιωματικών ως εκπαιδευτής και Διοικητής ενώ διετέλεσε Επιθεωρητής των υπηρεσιών Δυτικής Μακεδονίας και Πελοποννήσου.Ενώ υπηρετούσα, σπούδασε και Νομικά στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Στα χρόνια της σύνταξης ασχολήθηκε επισταμένα με την ιστορία της Κόνισκας και, εκτός από το προαναφερθέν βιβλίο, έχει συλλέξει πλήθος από νέα ιστορικά στοιχεία που ελπίζουμε να δημοσιευτούν κάποτε όταν ωριμάσει ο χρόνος.

Η ΙΛΕΚ παραβρέθηκε στην κηδεία του που έγινε στις 22/6/2015 στην Νέα Κηφισιά με το μέλος του Δ.Σ. Σοφία Μπορονικόλα, η οποία εκφώνησε τον παρακάτω λόγο:

Αγαπημένε μας Φώτη,

μου έλαχε το θλιβερό καθήκον να σε αποχαιρετήσω εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Ιστορικής Λαογραφικής Εταιρίας Κόνισκας.

Σήμερα, η Κόνισκα έχασε και θρηνεί ένα από τα καλύτερα παιδιά της. Ο Φώτης, ως γνήσιος Κονισκιώτης, ήταν ιδρυτικό και ενεργό μέλος της ΙΛΕΚ και για εμάς τους νεότερους “η αφανής ομπρέλα” που πάντα με την αγάπη του, τις συμβουλές του και τις προτάσεις του, ενδυνάμωνε το έργο μας.

Αυτό το απέδειξε περίτρανα με το συγγραφικό του έργο. Πλην των άλλων, συνέγραψε και εξέδωσε σε συνεργασία με την Ιστορική Λαογραφική Εταιρία Κόνισκας το σπουδαίο βιβλίο “Η Κόνισκα στο χώρο και στο χρόνο” που αναφέρεται στην ιστορία και στον πολιτισμό του χωριού μας. Ένα έργο που το αποδέχθηκαν όλοι οι Κονισκιώτες και οι φίλοι της Κόνισκας με θαυμασμό! Και αυτό, γιατί έκανε την Κόνισκα γνωστή πέρα από τα όριά της και έμεινε παρακαταθήκη για τις επερχόμενες γενιές.

Είμαστε υπερήφανοι για το χωριανό μας και συγγενή μας Φώτη γιατί όπου και αν πέρασε στην υπηρεσία του και στην κοινωνία γενικότερα εκφράζονται όλοι με τα καλύτερα λόγια.

Ένας πρόσθετος λόγος να είμαστε περήφανοι είναι και η σπουδαία οικογένεια που δημιούργησε.

Αγαπημένε μας συγχωριανέ Φώτη, να είναι ελαφρύ το χώμα της Αττικής γης που θα σε σκεπάσει. Θα σε θυμόμαστε για πάντα. Σου φέραμε χώμα και έλατο από την αγαπημένη σου Κόνισκα να σε συντροφεύει για πάντα.
ΑΙΩΝΙΑ ΣΟΥ Η ΜΝΗΜΗ

Σχετικές Εικόνες:

Μάρτιος 2024
Δ Τ Τ Π Π Σ Κ
 123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Scroll to Top